Linjedommerinstruktion

Doktorvænget 42, 2. tv

7500 Holstebro

Linjedommerinstruktion:

 1. TEAM-samarbejde - forsøge at få hinanden til at se godt ud.
 2. Glæder mig til kampen, smil, godt humør, snak til spillerne, øjenkontakt.
 3. Afvent min linje, jeg løber tættere på i starten. Hvis jeg fløjter for meget, så lad være med at vinke med på "forseelserne".
 4. Hjælp mig med at få fat i alt, der foregår bag min ryg! Specielt, hvis jeg kigger ud mod Jer for hjælp.
 5. Hjælp med vurdering af adv. + udv. hele kampen - også hvis det er udenfor Jeres område - bryst=adv. baglomme=udv. - som udgangspunkt vejledende, medmindre I bipper mig og har set noget, jeg ikke har set.
 6. Bipflag - der skal bip på alle offsides. Bip også gerne ved snært ude/inde langs linjerne. Bip når I gerne vil have kontakt med mig - evt. ved udskiftninger.
 7. Start med smil og godt humør ved bænkene, så længe det kan lade sig gøre - gerne hele kampen :-) Retningslinjerne skal følges på bænken, hvis forholdene er til det. Dvs. Én står op af gangen osv.. 
 8. Procedure BÆNK ved påtale (LD må gerne give den ved spilstop), Advarsel (LD må meget gerne bib'e mig OG notere grunden ned), Udvisning (LD må meget gerne bib'e mig OG notere grunden ned).
 9. I går med på/tager selv de forseelser, I mener der er ude i Jeres område, samt indkast. Husk at afvente min linje.
 10. Hvis der sker noget i straffesparksfeltet, så se efter min placering. Kom meget gerne med en negativ markering med det samme, hvis I mener, der ikke er en forseelse. Hvis det sker ude i Black Area foran Jer, og I har set, at jeg IKKE har afvist samt står dårligere placeret end Jer - og at jeg kigger tydeligt på Jer for hjælp - så vinker I straffesparket/frisparket. Kommer der ikke en negativ eller et flag i en situation som beskrevet, så kan jeg være nødt til at spørge Jer om I så en forseelse.
 11. Vis hvilken vej I vil på udemarkeringer, evt. med krop eller flag ned langs siden. Jeg gør det samme (vejledende), det er et teamwork. Forudsætter klar øjenkontakt. Kom med vurderingen inden bolden forlader banen hvis muligt, så vi kan vise retning med det samme, når bolden har forladt banen.
 12. Kommer vi mod freventning til at pege hver vores vej, så tager I flaget ned og holder det nede indtil der er en tydelig afklaring fra min side.
 13. Ser I, at jeg laver en åbenlys fejl på en udemarkering, så holder i flaget nede, så jeg får mulighed for at ændre min beslutning. Giver jeg et pift ved en kontrabold og tager en beslutning, så følger i med uanset holdning.
 14. Offsides - uden bip eller hvis bip er defekt - strafbar offside modsat Jer, eller spilleren kommer fra en offside position og falder ned og rører bolden i onside position - så råber I mit navn, når I hæver flaget (ved bib - bibbes når flaget hæves)
 15. Brug flittigt negativmarkeringer (inde langs kroppen - medmindre noget skal sælges fra Jeres side - eks. jeg er bagefter spillet).
 16. Står I bedre placeret til en forseelse, selvom jeg er tættest på, så hjælp mig med at vinke for forseelsen. Forseelser på ydersiden skal I se og tage. Forseelser på indersiden, hvor jeg er i nærheden afventer I indtil jeg søger Jer, eller I ser min reaktion.
 17. Det brede S og Black-Areas samt LD vinker "alt" han ser.
 18. I dag er der udvikler på, derfor kører vi ALT efter bogen eller andre kæpheste. Indskiftninger ved midten osv., men der skal være plads til god atmosfære ude ved bænkene.
 19. Reservebolde - bolddrenge.
 20. Spillere der forlader banen - sørg for at informere mig, hvis I tillader nogen at gå ud. JEG skal give tilladelsen til at de kommer på banen igen.
 21. Hvis I har markeret for noget, så hold flaget OPPE indtil jeg tydeligt har vinket jer ned med HÅNDEN eller forsvarende partil har tydelig kontrol over bolden og kan bruge den til noget. OBS på følgestraffe.
 22. Forseelser meget tæt på LD - Dommer har ekstra fokus på arme - LD har ekstra fokus på ben + offside (vink med på min fløjte, hvis jeg tager en forseelse med armene meget tæt på jer).
 23. Er bolden snært inde = den har ikke rørt nettet eller lignende, så skal flaget OP + bip før I løber mod midten.
 24. Overvej, hvordan ekstra stole ved bænkene kan/skal placeres, så LD har overblik over personerne i det tekniske område.
 25. Giver jeg en fordel, så hjælp mig altid med at få navnet på spilleren, der begik forseelsen. Det er specielt ekstra vigtigt, hvis forseelsen sker i en omstilling, og jeg ikke har mulighed for at få nummeret før jeg løber videre. Det er ikke sikkert det bliver nødvendigt i forhold til en følgestraf, men få altid nummeret alligevel.
 26. Bliver jeg ramt af bolden og det medfører en scoringsmulighed/boldbesiddelse skifter - bib mig og råb det, så vi kan få standset spillet!
 27. Skriv med på så meget som muligt. Minimum udskiftninger, hvis man har bænken, og følgestraffe - gør opmærksom på, hvis en spiller tildeles anden advarsel, og det ikke udløser en udvisning.Find migDoktorvænget 42, 2. tv

7500 Holstebro

Telefon: 61 799 499

Email: support@refereeworld.dk


Generel kalender:


Mandag: Spinning/instruktør kl. 17.15 - 18.15

Tirsdag: Mødedag til kl. 17:00

Fredag+lørdag: Dømme fodbold

Find mig også på bachmannit.dk